Μύθος #3 Πτυχία latin & ballroom Αλήθειες και μύθοι σχετικά με την πιστοποίηση που προσφέρουν

Μύθος #3: Διαθέτω πτυχίο latin, ballroom, tango, oriental κλπ., άρα είμαι πιστοποιημένος δάσκαλος.

Το ελληνικό κράτος δεν αναγνωρίζει κανένα απολύτως πτυχίο χορού, εκτός από αυτά που δίνουν οι Ανώτερες σχολές χορού στην Ελλάδα, όπως και οι Ανώτερες και Ανώτατες σχολές χορού στο εξωτερικό. Αυτό σημαίνει ότι όλα τα άλλα "πιστοποιητικά χορού" που εκδίδονται από διάφορες σχολές ή οργανισμούς χορού στην Ελλάδα ή στο εξωτερικό είναι απλά χαρτιά χωρίς καμία απολύτως νομική ισχύ στην Ελλάδα. Στο εξωτερικό, όπως θα δείτε παρακάτω, έχουν ισχύ και αποτελούν πιστοποίηση που επιτρέπει τη χοροδιδασκαλία.

Η έκδοσή τους, βέβαια, από τις σχολές χορού, δεν είναι παράνομη δραστηριότητα. Θα μπορούσε, όμως, αποκτήσει παραπλανητικό χαρακτήρα στην περίπτωση που σκοπίμως αναφέρεται ότι οι "πιστοποιήσεις" αυτές έχουν νομική ισχύ, ότι μπορούν να αναγνωριστούν απ' το κράτος ή ότι μόνο με αυτές μπορεί κάποιος να γίνει χοροδιδάσκαλος.

Αυτό που έχει μεγάλη σημασία να δούμε είναι ότι όταν κάποιος χορευτής περάσει από εξετάσεις που θα το απονείμουν κάποιο πιστοποιητικό, δείχνει ότι ενδιαφέρεται να αποδείξει τις ικανότητές του, ενδιαφέρεται να βελτιώσει το χορευτικό του επίπεδο και, επίσης, ενδιαφέρεται να δώσει τις καλύτερες δυνατές χορευτικές υπηρεσίες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Σχολή Μπαλέτου Γιόλας Μαυροδήμου © 2012 | Designed by Rumah Dijual, in collaboration with Buy Dofollow Links! =) , Lastminutes and Ambien Side Effects