Νόμιμες και "παράνομες" σχολές χορού Μύθος #1

Υπάρχουν τελικά νόμιμες και "παράνομες" σχολές χορού; 

Ας ασχοληθούμε, λοιπόν, με κάθε μύθο ξεχωριστά, αρχίζοντας από αυτούς που ακούγονται περισσότερο.

Μύθος #1: Σχολές χορού είναι μόνο οι αναγνωρισμένες απ' το κράτος. 
Όλες οι υπόλοιπες είναι παράνομες.


Ο μόνος όρος που αποδίδει το κράτος στις γνωστές σε όλους μας σχολές μπαλέτου, είναι "Ερασιτεχνικές σχολές χορού". Ο όρος "σχολές χορού" από μόνος του, σύμφωνα πάντα με το κράτος, δεν αντιστοιχεί πουθενά. Παρ' όλ' αυτά, έχει καθιερωθεί να αποκαλούμε όλους τους χώρους στους οποίους διδάσκεται χορός ως "σχολές χορού".

Εκεί ακριβώς στηρίζονται κάποιοι, που αφήνουν να εννοηθεί ότι οι σχολές ballroom, tango, oriental και, γενικότερα, οι σχολές που διδάσκουν χορούς οι οποίες δεν έχουν ως βάση το κλασικό μπαλέτο, είναι "παράνομες", επειδή δεν είναι αναγνωρισμένες απ' το κράτος. Αυτό, όμως, είναι αναληθές. Παράνομη είναι η σχολή χορού που διδάσκει μπαλέτο, ή χορούς που έχουν ως βάση το μπαλέτο, και ελληνικούς χορούς, χωρίς τη σχετική άδεια που εκδίδεται απ' την τοπική Περιφέρεια (πρώην Νομαρχία). Εδώ θα πρέπει να σημειώσουμε ότι τους ελληνικούς χορούς στην Ελλάδα μπορούν να τους διδάξουν μόνο όσοι έχουν πτυχίο ΤΕΦΑΑ, είναι, δηλαδή, πτυχιούχοι γυμναστές. Πρόσφατα, βέβαια, κάποιες Ανώτερες σχολές χορού ενσωμάτωσαν στα προγράμματα σπουδών τους και τους ελληνικούς χορούς, με αποτέλεσμα οι απόφοιτοί τους να μπορούν να τους διδάξουν.

Για τη διδασκαλία των υπόλοιπων χορών δεν απαιτείται καμία "ιδιαίτερη" άδεια. Το κράτος επιτρέπει τη διδασκαλία τους, αρκεί να αποδίδονται οι σχετικοί φόροι και να τηρούνται οι κανόνες ασφάλειας και υγιεινής, όπως ισχύουν και για τα γυμναστήρια και για τις ερασιτεχνικές σχολές χορού.

Με ποιον τρόπο επιτρέπει το κράτος την ίδρυση αυτών των σχολών χορού; 
Καταρχάς, υπάρχει σχετικός κωδικός στην Εφορία (ΚΑΔ), που αναφέρεται με σαφήνεια στις σχολές χορού οι οποίες δε διδάσκουν ούτε μπαλέτο ούτε ελληνικούς παραδοσιακούς χορούς. 
Έπειτα, δεν υπάρχει κάποιος νόμος/νομικό πλαίσιο/εγκύκλιος/προεδρικό διάταγμα που να αναφέρεται με σαφήνεια στην αδειοδότηση αυτών των σχολών χορού. Επομένως, σε περίπτωση που κάποιος πει ότι "αυτή η σχολή χορού latin, ballroom, tango κτλ.. είναι παράνομη", απλά ζητήστε το νόμο που αναφέρει το λόγο για τον οποίο είναι παράνομη. 

1 σχόλιο:

  1. μηπως γνωριζετε τον ΚΑΔ που αντιστοιχει για latin-tango παρακαλω διοτι δεν βγαζω ακρη παροτι γνωριζω τα προαναφερομενα
    ευχαριστω

    ΑπάντησηΔιαγραφή

 
Σχολή Μπαλέτου Γιόλας Μαυροδήμου © 2012 | Designed by Rumah Dijual, in collaboration with Buy Dofollow Links! =) , Lastminutes and Ambien Side Effects